CP MICSHIELD® inwendige coating voor Pijpleiding en Sprinklerleiding

MIC-Shield protected fire hydrant

CP MICSHIELD®

Speciaal ontwikkeld coat systeem voor de interne bescherming van de sprinkler buizen, om MIC (Microbiologische Influenced Corrosion) te voorkomen. Met name deze vorm van corrosie veroorzaakte veel grote problemen in de sprinklersystemen wereldwijd. CP MIC-Shield® wordt  ingebrand  in het metaal van de buis en vormt daardoor een uitstekende bescherming tegen alle vormen van corrosie zoals:

  • Zuurstofcorrosie
  • Zuurcorrosie
  • Corrosie door chloride
  • Galvanische corrosie
  • en uiteraard MIC.

Werking: Na de voorbehandeling stralen SA 3.0 wordt er een meerlaags phenolic coatsysteem aangebracht aan de binnenzijde van de pijpleidingen met de gepatenteerde tubelining machine. Elke laag wordt afzonderlijk in onze polymerisatie oven ingebrand op het metaal. Als de toplaag is aangebracht wordt het geheel in een final curing sessie in de polymerisatie oven behandeld op een hogere temperatuur waardoor cross link vernetting ontstaat tussen de afzonderlijke coatlagen. Hierdoor wordt een diffuusdichte laag gevormd welke het metaal afsluit voor vaste stoffen, gassen en vloeistoffen. De CP MIC-Shield®  coatlaag is langdurig en hoog resistent tegen (MIC) corrosie. Doordat de coatlaag is ingebrand op het metaal zal dit het zogenaamde “ripping” effect tegen gaan wat wel voorkomt bij traditionele applicaties en coatings. Door de onderkruip van de corrosie bij een plaatselijke beschadiging zal door deze “ripping” de coating onthechten en steeds verder afbrokkelen waardoor uiteindelijk de sprinkler nozzle’s verstopt raken door de snippers.  Dit is ook de reden waardoor een sprinklersysteem alleen met CP MIC-Shield®  inwendig behandeld mag worden.

Bewezen: De basis van de CP MIC-Shield® coating ligt in de industriële koeler phenol coatings welke wereldwijd al ruim 40 jaar wordt toegepast in de (petro)chemie en offshore. Duizenden items  zoals Shell & tube coolers, scheepskoelers, leidingen, en luchtkoelers zijn inmiddels al door ons duurzaam beschermd met deze gebakken duroplast phenol coatings.

Kosten: Omdat CP MIC-Shield® coating een duurzaam product is met een zeer lange levensduurverwachting zijn er veel kosten te besparen. Denk aan het uitstellen of voorkomen van corrosie schade, materiaal kosten, onderhoudskosten, inspectie kosten, herstel kosten etc.  Ook bij het periodiek toevoegen van supplementen als waterbehandeling in een sprinkler systeem komen veel kosten kijken. Zeker op de lange termijn is een eenmalige behandeling met MIC-Shield® coating  een zeer efficiënte manier om de kosten te besparen met een duurzame oplossing die ook positief bijdraagt aan een ecologische footprint.

15 jaar garantie op CP MIC-Shield®

Garantie: Met deze unieke oplossing  zijn wij in staat om 15 jaar garantie te geven op pijpleidingen welke behandeld zijn met onze CP MIC-Shield® coating op onthechten en MIC bescherming.

Vertrouwd: Grote farmaceutische bedrijven, overheids projecten en industrie vertrouwen al jaren op CP MIC-Shield®.