CP Phenolics B.V. biedt een reinigingspasta dat speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van zwaar verontreinigde keramische oppervlakken:

Betrouwbaarheid is een belangrijke factor in de moderne industrie als het gaat om het verminderen van schade-gerelateerde downtime. De CP Phenolics® reinigingspasta kan aanzienlijk bijdragen aan het waarborgen van de betrouwbaarheid in specifieke toepassingen in vele industrieën.

seaka paste

CP Phenolics® reinigingspasta wordt al jaren gebruikt in energiecentrales, elektrische centrales, openbare nutsbedrijven en bij spoorwegen voor het succesvol beschermen van keramiek, glas of plastic isolatoren. CP Phenolics® reinigingspasta is niet giftig en gemakkelijk te hanteren.

CP Phenolics® reinigingspasta voorkomt stof en permanente water films op isolatoren en beschermt tegen flash-overs. De CP Phenolics® reinigingspasta verlengt onderhoud cyclussen en reduceert downtime. CP Phenolics® reinigingspasta is geschikt voor het reinigen en beschermen van zwaar bevuilde, glad en krasbestendige oppervlakken in één cyclus. Eenvoudig aanbrengen met een doek en polijsten. In gebieden met een hoge luchtvochtigheid of luchtvervuiling, wordt extra bescherming met siliconenpasta aanbevolen.

Flash-overs bij isolatoren

Toenemende milieu eisen

Hoogspanning isolatoren zijn in toenemende mate chemisch aangetast door vlieg-as, bijtende materialen, zouten of door gasvormige vervuiling van de lucht (zwaveldioxide, waterstofsulfide, fluoride etc.) Erosie effecten beschadigen
de oppervlakken van de isolatoren.

Isolator voor reiniging

Isolator na reiniging

Kwaliteitsborging met hoogspanning isolatoren

Ruwe, vuile isolatoren bieden een geschikte ondergrond voor de afzetting van de vaste stoffen die worden uitgevoerd in de lucht. In de droge toestand zullen de afzettingen een afnemend effect hebben op de isolatie. Als er vocht bij komt zal er een dunne laag water optreden waarin zouten vestigen, deze hoge mate van zoutconcentraties hebben verwoestende effecten als die zich in de centrale kunnen ontwikkelen. De reinigingspasta is ontwikkeld na langdurige proeven en onderzoeken dat een enkele behandeling van de isolator oppervlak meestal voldoende is voor een goede bescherming.
Ook verf spatten, die door onderhoud een mat oppervlak gecreëerd hebben op de isolatoren, kunnen veilig worden verwijderd met de reinigingspasta. Daarnaast zorgt het voor een gemakkelijke en snelle reiniging zonder aantasting van het glazuur, ook met sterke verontreinigeng .Op de behandelde oppervlakte vormt zich een zeer effectieve siliconen-kunsthars film die water en vuilafstotend werkt met een blijvend beschermende werking, en voorkomt daarmee geleidende water films voor meer veiligheid. CP Phenolics® reinigingspasta verhoogt de oppervlakte weerstand, waardoor de lekstroom vermindert bij bovenleidingen. De schoonmaak procedures zijn zeer eenvoudig. De isolatoren zijn te reinigen van aangehecht vuil en stof met een doek voorzien van CP Phenolics® reinigingspasta en met een draaiend wrijvende beweging napolijsten.

Product eigenschappen

CP Phenolics® reinigingspasta is niet gebaseerd op wax of oplosmiddelen.

 • voldoet aan Europese richtlijn, VOC (Volatile Organic Compounds)niet aanwezig
 • beschermende middelen voor onderhoudspersoneel is niet nodig
 • droogt de behandelde oppervlakken niet uit
 • geeft een UV beschermende laag
 • uitstekende prijs/kwaliteit verhouding (ca. 6m² per tube van 750g)

Kostenbesparing voor spoornetwerk en treinstellen

De CP Phenolics® reinigingspasta wordt toegepast in 3 segmenten binnen
het onderhoud van de spoorwegen.

1. Spoor infrastructuur
Voor het reinigen van verkeerssignalering zoals van de glazen oppervlakken van verkeerslichten en borden die zijn verontreinigd door remstof en roest veroorzaakt door rondzwevende ijzerdeeltjes van het spoor. Maar ook voor het reinigen van thermoplastische kunststof oppervlakken. CP Phenolics® reinigings -pasta maakt het makkelijker te reinigen en vergroot de onderhoudscyclus.

2. Locomotieven onderhoud
Elektrische isolatoren op de daken van locomotieven en wagons zijn bewegende doelen voor elk soort hardnekkig vuil. CP Phenolics® reinigingspasta reinigt en dicht isolatoren, wat storingsvrij treinverkeer mogelijk maakt.

3. HV distributieleidingen
De hoogspanningsnetten van de nationale spoorwegen hebben dezelfde eisen als waar de elektriciteitssector aan moet voldoen. De reinigingspasta kan op dezelfde manier worden aangebracht voor een passend en effectief doel.

  Gratis proefmonster bestellen

  Bedrijfsnaam (verplicht)

  Adres (verplicht)

  Postcode (verplicht)

  Plaats (verplicht)

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mailadres (verplicht)